dilluns, 22 de febrer del 2016

SWEET HOME ALABAMA, EAGLES

"Sweet Home Alabama" és una cançó del grup estatunidenc Lynyrd Skynyrd dins de l'àlbum Second Helping (1974). Produïda per Al Kooper, va ocupar el número 8 de les llistes de vendes dels Estats Units. A partir d'un riff de guitarra Gary Rossington, el baixista Ed King es va inspirar passant tota la nit en blanc per compondre els acords de les dues guitarres principals. L'endemà va presentar la melodia al grup i Rossington i Ronnie Van Zant van completar les lletres i la resta d'instruments. La lletra fou escrita en resposta a les cançons "Southern Man" i "Alabama" de Neil Young, les quals parlen sobre el racisme i l'esclavitud del Sud dels Estats Units. “Eagles” és un grup de rock clàssic estatunidenc que es va donar a conèixer a Los Angeles, Califòrnia, a principis dels anys 70. Inicialment la seva música era un híbrid entre música country i instrumentació bluegrass injectades en harmonies del surfer rock californià, i produint balades sensibles i música lleugera d'aroma country i pop-rock amb lletres que parlaven de cotxes, relacions i vides errants.

dilluns, 15 de febrer del 2016

I WANT YOU BACK, THE JACKSON FIVE

"I Want You Back" (Vull que tornis) és una cançó gravada el 1969 per The Jackson Five pel segell Motown. La cançó, recolzada per una versió de Smokey Robinson & the Miracles "Who's Lovin' You", va partir del primer àlbum de Diana Ross Presents The Jackson 5. Va arribar a la primera posició de la llista de singles Billboard Hot 100 durant la setmana del 31 de gener de 1970. Ha venut 6 milions de còpies en tot el món. El 1999 a ser també inclosa al Saló de la Fama dels Grammy. "I Want You Back" ocupa el número 120 de Rolling Stone de la llista de les 500 Millors cançons de tots els temps. També té el novè lloc en la llista Rolling Stone d’entre les 100 millors cançons pop des de 1963.

dilluns, 8 de febrer del 2016

Ressonadors

Ressonadors és el nom d'un CD acompanyat d'un DVD amb cançons tradicionals d'Eivissa i Formentera adaptades al so contemporani pels artistes més importants de les Pitiüses o lligats a aquestes, com és el cas de Gerard Quintana, que actualment hi està establert. Les cançons són en eivissenc. El treball, autodefinit com a "projecte musical", ha estat encapçalat per Omar Gisbert (Statuas d Sal) i Joan Barbé (Statuas d Sal, Projecte Mut) amb l'objectiu d'acostar i reactivar la cultura musical tradicional pitiüsa a les noves generacions, en especial als més joves, amb formats i estils més moderns. Les cançons són recuperades pel grup Uc els anys 70, amb l'excepció de dues que són del grup de Formentera “Aires Formenterencs”. De fet, les cançons tradicionals són versionades a partir de les que van publicar aquests dos grups i no directament de la versió tradicional. Si els anys 70 l'estètica que els va donar Uc va ser folk, ara hi trobam rock, pop o jazz. De les 13 cançons del CD, dues no són de la cultura popular tradicional però ho han esdevingut de facto: es tracta de Flors de baladre, d'Isidor Marí (del Grup Uc) i Visc a Formentera, de Bartomeu Juan (d'Aires Formenterencs). També cal citar l'aparició en aquest treball d'un membre d'Uc i un d'Aires Formenterencs, Joan Murenu i Bartomeu Juan, aquest últim versionant la cançó originalment seva, ja citada. Els cantants o grups que col·laboren al treball són Gerard Quintana, David Serra (de Statuas d Sal i Projecte Mut), 4 de Copes, Ángela Cervantes, Tito Zornoza, Alfredo Marí (de Pota Lait), Carlos Trafford, Jordi Cardona, Xomeu Juan (d'Aires Formenterencs), Joan Murenu (d'Uc), Chevy, Juan Maurici Bellido, Miquel Prats, Pep Ribes (Pepitu) i Ramon Mayol. Al DVD hi ha un documental del tipus com es va fer... anomenat Ressonadors Endins, a més d'un karaoke amb algunes de les cançons del treball. A més, cal dir que ha tingut un èxit de vendes considerable i algunes de les seves cançons es poden sentir a les ràdios d'Eivissa i Formentera.

diumenge, 7 de febrer del 2016

FOTOCOL PAGÈS

FEM UN FOTOCOL PAGÈS PER L'ESCOLA!

Durant les darreres setmanes, els alumnes de 5è i 6è hem confeccionat un fotocol pagès. Aquí us deiexem una mostra de com va ser el procés de creació.

dijous, 4 de febrer del 2016

ELS NOSTRES CIRCUITS ELÈCTRICS

Hem fet un circuit elèctric i a la vegada hem creat un joc per aprendre el relleu d'Europa!
Ha estat molt divertit i hem après molt!


COTXES ELÈCTRICS

Els alumnes de sisè han dissenyat uns cotxes elèctrics cassolans amb materials reciclats. 
Han quedat espectaculars!










dilluns, 1 de febrer del 2016



Aquesta setmana escoltarem a Miguel Rafael Martos Sánchez, conegut artísticament com a Raphael, (Linares, Província de Jaén, Espanya, 5 de maig de 1943) que és un cantant espanyol.
El 1982 va rebre el Disc d'Urani pels 50 milions de còpies venudes del recopilatori, "Raphael, ahir, avui i sempre". S'estima que en cinquanta anys de carrera, Raphael ha venut més de 100 milions de còpies. Raphael està casat amb la periodista i escriptora Natalia Figueroa.




<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/IZFes__7cMA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>